Almost everything..

Almost everything..

YES!!!!

hundarPosted by Cecilia Mon, September 29, 2014 21:30:28

Vi fixade det!!! smileysmiley

I lördags gick allt som det skulle, vi tog seger i klass 3 och fick ett värdefullt förstapris med 281.5 poäng!!!

Om man ska analysera tävlingen så.. Det kändes som om både jag och Lee var smått förvånade hela programmet igenom.. Gruppmomenten gjorde hon fint och vi fick 10 på bägge. Men sen på fria följet.. hon var inte så övertänd som jag är van. Kanske var det vindarna (det blåste ganska bra den dagen) eller så fattade hon inte vad vi gjorde. Det känns som om vi liksom följde varandra runt och gjorde halvbra ifrån oss. Men min känsla var mer promenad med ok position och en förvånad men relativt lugn hund. Hade jag ALDRIG kunnat tro dagarna innan!! Vi fick betyg , vilket var mer än vi förtjänade enligt mig, men.. ja...

Sen gick det bara av farten, vi fick 5 10or av 10 möjliga, men var kanske egentligen värda 9:or i några moment om man ska vara ärlig. Men 9or är inte dåligt det heller. :)

Rutan, inkallningen och metall- och hoppapporterna var det jag var riktigt nöjd med, men hon tog rätt pinne på vittringen (7:a för tugg och det var det!!) och fjärren gjorde hon alla skiften med flyttade en bit (8.5 tror jag).

Vad roligt det är att träna och tävla lilla Lee!! Nu var det här vår 4:e tävling, så vi har ingen vana. Jag var tveksam för hur vi skulle förbereda oss och värma upp. Men jag gick 10 minuter innan och körde några långa inkallningar och en massa roligt med belöningar för att få ur henne lite energi och det verkade ju funka! Det fanns en hel del kvar, kan jag lova!! :)

Resten av helgen spenderade vi i Skellefteå med att hålla lydnadsdomarutbildning för blivande domare i distriktet. De var riktigt trevliga typer och hade en fin hundsyn och var seriösa, så jag är helt övertygad att de blir bra domare. De hade öga för detaljer, men ändå för helheten, samt att de var villiga att lära mera och beredda att göra domaruppdrag i framtiden med glädje. Detta bådar gott för distriktet.

Emellanåt kände jag mig svamlig och ostrukturerad. Men jag hade förberett mig vl med filmer, en fin PP genomgångar och en bra tidsplanering. Dessutom hade gulliga Viktoria och Frida hjälpt mig med att be 5 tjejer komma med sina fina hundar och träna tävlingsmässigt, så blivande domarna kunde bedöma IRL. De fick ju dessutom med sig bedömning av oss, så de var nöjda :)

Det var allt om min helg. Nöjd och glad. :)

Men innan helgen tänkte jag " Vad håller jag på med, jobba som en tok, hålla kurser på helgerna (dvs nästan jobba, men med annat innehåll) Klämma in en tävling och sen jobba som en tok, hålla helgkurs (dvs jobba...) osv framöver.. Men men. Det är ju ändå kul, annars skulle man inte orka.

Tur jag har en förstående sambo och barn. De är ju vara mina "hundaktiviteter" så de säger inget. De är bara glada när jag är hemma igen. Och jag som trodde jag hade lagt ner hundsporten här ett tag i somras.. Nu är vi sugna på ELITEN och har ju flera helger bokade innan jul... Och valpkurs.. och tävlingar.. och regelrev konferens... OJ. Ja, men... Snart är det jul! :)

Hej och hå





  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.