Almost everything..

Almost everything..

Inte mkt nytt..

hundarPosted by Cecilia Wed, November 12, 2014 12:11:45

Men ändå litegrann :)

Har tränat litegrann mer på slutet, men tiden räcker inte till riktigt.

Konferenser, valpkurs, helgkurser, mycket på jobbet, barnens aktiviteter flera kvällar i veckan, träning för mig själv och så vidare..

Men Lee känns bra och jag BORDE träna lite mer..

Hade klubbkamp i helgen, och var med med bägge hundarna och OTROLIGT nog så var Nap den bättre den dagen..
Lee nollade sittande bland annat och slarv lite här och där, hon var nog ÖVERTAGGAD av att få träna i ridhuset igen!! Men det var positiva slarvfel i alla fall.

Full fart på henne och det går framåt!!

Hittade några roliga bilder på min dator, några nya/några gamla?
  • Comments(0)//blog.cissishundar.se/#post113

Nu snöar det..

hundarPosted by Cecilia Thu, October 09, 2014 15:47:08

...Men inte riktigt dags att ta fram skidorna än, tyvärr..

Jag och barnen var och testade bågskytte igår, det var kul! Det ska vi göra fler gånger. Men man kan säga att barnen var bra mycket bättre på det än jag,,,

Idag har vi "tidigdag" dvs jag slutar 14.00 och barnen får gå hem då. Det är skönt, det känns som om helgen blir längre då. Och på fredagar slutar jag 12.00 så då är det even better!!! Jobbar 85% nu.

Hade tänkt träna Lee idag och kanske en långpromenad.. Men är så frusen att vi stannar inne just nu i alla fall. I kväll är det valpkurs, då ska vi miljöträna. Dvs gå i gallertrappor, hissar, träffa läskiga statyer osv. Det ska bli kul!! Antar att det blir Lee som får följa med, då Nappe kan vara lite .."stissig" när han möter främmande människor och då kanske vaparna blir oroliga i onödan.. Ska jag ha med en hund, är det ju en fördel att den har en lugnande inverkan på valparna. Fast frågan är.. om nån av mina hundar har en lgnande inverkan på nån, nånsin... Sådan hund-sådan matte kanske..

Däremot på lördag kväll är Nappe bra att ha.. Då ska jag sova i en klubbstuga ute i mörkret, och så mörkrädd som jag är kan det vara skönt med en vapendragare och beskyddare. Även om det är "Stissiga-Nappe" :)

Hoppas hinna träna hundarna i helgen en sväng i alla fall :)

That´s all for now!! Hej och hå. :)

Tänker på en vän idag som mister en gammal hästkompis och en annan vän som mister en hundflicka efter ett långt liv tillsammans. det är så tungt, trots att man vet att det nån gång blir så :(

Får mina tankar att gå till min gamla älskade TRIXA. Fin-gumman som levde gott och länge hos oss.
  • Comments(0)//blog.cissishundar.se/#post112

ny helg

hundarPosted by Cecilia Sat, October 04, 2014 22:13:55

Äntligen en helg hemma!

Har bara haft det bra med familjen och vänner. Så skönt!

var på ett mördarpass i morse på Body Center.. 2 timmar i sträck med IDW, Kettlebells, Spinning och sist CrossFit-. På slutet av spinningen (efter ca 1 tim och 20 minuter..) funderade jag på att kliva av och gå hem.. Mitt i crossfitpasset höll jag på att kräkas av trötthet.. Men såhär 10 timmar efteråt känns jag nöjd över att ha gjort det!

Misstänker att jag kommer att ha svårigheter att röra mig.. :)

I morgon kväll är det dags för 4e träffen för valpkursen. Det ska bli kul! Förhoppningsvis hinner jag ut lite tidigare och kan träna Lee! Var ute i går och hon går så fint! Nu ska vi väl träna in lite nya moment och det blir skoj. Tur vi har vintern på oss :) Började med lite småsaker och.. hon blev förvirrad. Lill-ärthjärnan! :)

Vi får det vi gör. Men det känns kul att ta sig an!!

Har inte så mycket annat. 2 kompisar har varit och tävlat idag och gjort fina resultat. Grattis till er!!!

Återkommer en annan dag!!  • Comments(0)//blog.cissishundar.se/#post111

YES!!!!

hundarPosted by Cecilia Mon, September 29, 2014 21:30:28

Vi fixade det!!! smileysmiley

I lördags gick allt som det skulle, vi tog seger i klass 3 och fick ett värdefullt förstapris med 281.5 poäng!!!

Om man ska analysera tävlingen så.. Det kändes som om både jag och Lee var smått förvånade hela programmet igenom.. Gruppmomenten gjorde hon fint och vi fick 10 på bägge. Men sen på fria följet.. hon var inte så övertänd som jag är van. Kanske var det vindarna (det blåste ganska bra den dagen) eller så fattade hon inte vad vi gjorde. Det känns som om vi liksom följde varandra runt och gjorde halvbra ifrån oss. Men min känsla var mer promenad med ok position och en förvånad men relativt lugn hund. Hade jag ALDRIG kunnat tro dagarna innan!! Vi fick betyg , vilket var mer än vi förtjänade enligt mig, men.. ja...

Sen gick det bara av farten, vi fick 5 10or av 10 möjliga, men var kanske egentligen värda 9:or i några moment om man ska vara ärlig. Men 9or är inte dåligt det heller. :)

Rutan, inkallningen och metall- och hoppapporterna var det jag var riktigt nöjd med, men hon tog rätt pinne på vittringen (7:a för tugg och det var det!!) och fjärren gjorde hon alla skiften med flyttade en bit (8.5 tror jag).

Vad roligt det är att träna och tävla lilla Lee!! Nu var det här vår 4:e tävling, så vi har ingen vana. Jag var tveksam för hur vi skulle förbereda oss och värma upp. Men jag gick 10 minuter innan och körde några långa inkallningar och en massa roligt med belöningar för att få ur henne lite energi och det verkade ju funka! Det fanns en hel del kvar, kan jag lova!! :)

Resten av helgen spenderade vi i Skellefteå med att hålla lydnadsdomarutbildning för blivande domare i distriktet. De var riktigt trevliga typer och hade en fin hundsyn och var seriösa, så jag är helt övertygad att de blir bra domare. De hade öga för detaljer, men ändå för helheten, samt att de var villiga att lära mera och beredda att göra domaruppdrag i framtiden med glädje. Detta bådar gott för distriktet.

Emellanåt kände jag mig svamlig och ostrukturerad. Men jag hade förberett mig vl med filmer, en fin PP genomgångar och en bra tidsplanering. Dessutom hade gulliga Viktoria och Frida hjälpt mig med att be 5 tjejer komma med sina fina hundar och träna tävlingsmässigt, så blivande domarna kunde bedöma IRL. De fick ju dessutom med sig bedömning av oss, så de var nöjda :)

Det var allt om min helg. Nöjd och glad. :)

Men innan helgen tänkte jag " Vad håller jag på med, jobba som en tok, hålla kurser på helgerna (dvs nästan jobba, men med annat innehåll) Klämma in en tävling och sen jobba som en tok, hålla helgkurs (dvs jobba...) osv framöver.. Men men. Det är ju ändå kul, annars skulle man inte orka.

Tur jag har en förstående sambo och barn. De är ju vara mina "hundaktiviteter" så de säger inget. De är bara glada när jag är hemma igen. Och jag som trodde jag hade lagt ner hundsporten här ett tag i somras.. Nu är vi sugna på ELITEN och har ju flera helger bokade innan jul... Och valpkurs.. och tävlingar.. och regelrev konferens... OJ. Ja, men... Snart är det jul! :)

Hej och hå

  • Comments(0)//blog.cissishundar.se/#post110

NUU!!

hundarPosted by Cecilia Fri, September 26, 2014 22:45:32
ska jag återuppväcka min blogg!!!

Skrev nyss ett inlägg som försvann när datorn tappade nätverk... OERHÖRT frustrerande!! Jag hade nästan inte tänkt skriva måt igen och aldrig försöka skriva på bloggen igen, men... Here I go. (nu blir säkert allt mkt sämre än sist..)

Ska försöka uppdatera er på senaste... året,,, Sen är vi uppdaterade och med, så då är det bara att köra..

Har inte tävlat (eller ens tränat mina hundar på över ett år....Men tävlade 30 aug på hemmaklubben. Det var kul! Vi var inte redo, visste att flera moment var osäkra oga den träningsbrist som rått här i huset.. Men vi hade appell spår tävling och därmed domare på plats, så jag fick "ledigt" och kunde träna. Tack för det Linda Olofsson!
Det gick över förväntan. 2 av momenten blev 0or, men de var Mycket ofärdiga. Det var vittring och rutan. Lee blir ibland så het att hon inte söker, utan tar första bästa pinne. Och nu blev det fel. På rutan.. Hon spran full fart på rätt avstång, men brevid rutan... Så kan det gå! Men vi hade kul och jag såg många fina detaljer som vi tar med oss. När allt stämmer så kommer det att bli fint! Jag ser fram emot att få försöka visa vilken bra hund jag har!

Dömde SM i somaras (igen). Vi var den här gången 2 st från min domarutbildning, Jag och Jenny Wibäck . Det är lite kul då vi var 8 som blev godkända på Sveriges första lydnadsdomarutbildning och så många blir uttagna till att döma SM. Även på SM 2012 när jag dömde i Borlänge, var vi 3 från min utbildning. Det var jag Barbro Kamleitner och Anders Svensson. I år tävlade han i stället, vilket man får respektera som en god ursäkt... :) Det är kul och hedrande att döma SM, man inser att man har ett bra tänk och bedlmning och att man anses som god nog att döma Sveriges bästa hundar.

Om några veckor åker jag till Stocckholm på regelrevideringskonferens. Vi ska diskutera ändringar som gör att vi ska bli enligt internationella klasser. Vi är redan helt enligt elitklass, så jag tycker det är helt rätt att justera lägre klasser. Vi är redan så nära i moment, att skillnaden inte blir stor. Det gör det lättare för våra ekipage att konkurrera internationellt.

Om nån vecka ska jag till en annan klubb och ha helgkurs i tävlingslydnad. Det är alltid kul att komma till trevliga klubbar och att få miljöträna sin egna hundar. Och att de vill ha mina kunskaper är ju otroligt, då jag visat så lite resultat på tävling de senaste åren... Men nåt måste jag ju förmedla. :)

I morgon åker jag till Skellefteå för att hålla en lydnadsdomarutbildning för distriktet. Det blir kul! Vi behöver så många nya funktionärer vi kan få! Mera mera!!! Jag Lee och Nap ska sova i campingstuga. Alltid lika... intressant :)

Mer? Jo, håller en valpkurs med 10 fina hundar med engagerade hussar/mattar Det är allt från golden, husky, dvärgpudel, finsk lapphund, aussie, bc, NB spets till flatte. De är så duktiga och fina med sina hundar, så det är bara en lyx att få vägleda dem i sitt hundägande! :)

Det var väl en snabb uppdatering kring "hunderiet". Annars då?

Har sprungit sönder foten och har hälsporre... Men.. 55 mil på skidor sen nyår, 77 mil cykling, mer än 30 mil löpning och minst 3 timmar/vecka på gymmet sätter väl sina spår. Nu vill jag ha SNÖ!!! Fram med skidorna snart!!! Springa kan jag ju inte så bra längre... eller gå... Men är huvudet dumt.. så är .. jag ni vet.

Sprang Tjejmien för 3e året, ska åka Tjejvasan för 4e året och har fjort några 5 km lopp de senaste åren. (har bara sprungit och åkt skidor i 3 år nu..). Vill göra mer!! Funderar på Vätternrundan i sommar.

På jobbet.. Allt rullar på i ett snabbt tempr, man hinner inte tänka. Men.. men blir INTE uttråkad i alla fall. Fast ibland är man så stressad attman knappt vet vad man gör.. Men jag trivs väl med det, antar jag. Hellre det är långsamt tempo.

Slutligen. Barnen. Mina FINA FINA barn!! De är 8 och 10 nu och jag är så stolt över dem!!! Får ångestkänslor ibland när jag tänker på hur fort de växer och vill bara njuta av varhe stund med dem. Leia spelar fotboll nu och hon tycker det är så kul! Oliver går på Sport ch Lek i kyrkans verksamhet och han trivs bra med det! De hänger med i skolan och har vänner. De vill fortfarande kramas och säger de älskar oss. :) Vad mer kan man önska sig?

Återkommer mer uppdateringar för dem som är intresserade :)

Take care out there!!!

What doesn´t kill you, makes you stronger!!
  • Comments(0)//blog.cissishundar.se/#post109

Debut!

hundarPosted by Cecilia Mon, May 27, 2013 00:24:32

Vi åkte till Strömsund i går på vinst och förlust. Jag visste att det lika väl kunde gå kanon som att det kunde gå dåligt! Allt är inte helt befäst, men.. ser väldigt lovande ut so far!smiley

Lee är en trevlig och balanserad hund att träna och vi har fint samarbete. Det känns bra att träna henne, alltid! Dessutom är hon relativt ointresserad om omgivningen när vi tränar och bara fokuserad på mig och det vi gör!

SÅ SKÖNT!! Nap har ju varit lite... lättdistraherad om man ska uttrycka det milt..

I alla fall: EN lätt het Lee gick lite långt fram i linförigheten och satte sig snett= 7:a. Läggande, strt DK (Medvetet från mig) = 7:a. Sedan bara 9:or, 8.5 på nåt och 10:or SUMMA 168.5 p och ett uppflytt!!

Hon är så fin lill-tjejen!!

Nu ska vi träna, träna och träna och inte stressa med start i högre klass. Det får bli till hösten:)

Annars.. ja vi har haft en fin helg. Jag och Leia var i Umeå i fredags och shoppade. Jagskulle döma lydnad på kvällen i Umeå och då var Leia med kompis, en härlig kväll på Umeå brukshundklubb, men trevliga funktionärer och strålande väder. Tyvärr bara 3 startande i Elit, men kul att döma nya hundar ändå.

Tränade sök och budföring idag på klubben, SKITKUL!! Gött att göra nåt annat ibland.

Skulle ha åkt till Skellefteå nästa vecka och dömt Elit och 3:an, men pga för få anmälda blir det inte så. Så nästa mål är kursen med Johan Lindahl på klubben. EN liten klubbtävling innan också.

Min egna träning går finfint! Jag springer i snitt 3 mil i veckan, cyklar i snitt 5 mil i veckan och går 3-4 gånger på gymmet i veckan. Ska snart springa Vårruset i Östersund. Men känner ibland av ett ömmande knä.. Försöker träna till det, så det ska bli bra.. Hoppas det! Vill kunna träna mkt hela sommaren!

Hundarna får ju springa med en del också bara kul för oss alla!

Ha det bra alla!!

  • Comments(2)//blog.cissishundar.se/#post108

IM BACK!!!

hundarPosted by Cecilia Sun, May 12, 2013 00:43:57

Efter mer än ett halvår, så fick jag lust att skriva lite! :)

Lee (Böstabyns Onlee) har bott hos oss i 9 månader nu. Nap är äldre och klokare...(nja, men ändå.. äldre i alla fall)

I vinter har vi mest åkt skidor och sprungit, men nu när sommaren närmar sig har vi faktiskt börja träna lite. Både sök och lydnad (uppletande såklart också:)

Förra helgen hade jag en grupp sökentusianster på kurs i Vännäs. Det var jättekul och både Lee och Nap fick gå! Nap är en begåvningm som borde få syssla mer med sök! :) Lee var också duktig. Men Nap ligger nog steget före:)

Lee utvecklas fint inom lydnad. Vi gick kurs för Nancy Nilsson i onsdags. Superkul och gav mer inspiration! :)

Nu är det bara att köra!!!

Planerat framöver: Kurs i Agility 14-15 juni m Johan Lindahl (mest för att det är skoj, inga höga ambitioner där:)

Lydnadsdebut i sommar, Nap kanske får gå en elittävling framöver, träna, träna, träna.. sen fler tävlingar, vårruset för mig, tjejmilen, semester i Malmö/Danmark. EV lydnadskurser på annan klubb, ev en till sökkurs. Vi har nog det vi gör.:)

  • Comments(5)//blog.cissishundar.se/#post107

1 års jubileum!!!

hundarPosted by Cecilia Wed, August 08, 2012 16:20:11

tänkte jag skulle in och skriva, nu när det är hela 1 år sedan jag var inne sist!!!

Mycket har hänt.

Nap är uppfl till lydkl 3 (där vi ska tävla om en vecka), Nap bröt benet i februari och var därför under rehab fram till Juli.

Jag åkte tjejvasan och har tränat mig själv som en tok..

Jag fick examen på Umeå universitet som Speciallärare och arbetar nu som specialpedagog! :)

Vi har varit till Kreta, Malmö, Stockholm, Sundvsall, Arvidsjaur, Luleå, Umeå, Sala, med mera..

Leia ska börja årskurs 2 och Oliver börjar förskoleklass.

Mycket roligt framöver:

Jag ska ner och springa Tjejmilen om 2 veckor drygt.

Snart är slalmomsäsongen i gång, då spenderar vi en del tid i skidbacken. Och även efter spåret, jag ska åka tjejvasan igen! Och Nap ska få dra i vinter, det visade han goda egenskaper för, veckorna innan benbrottet.

I helgen ska jag hålla sök kurs på en annan klubb, det ska bli kul! Det var ett tag sedan.

Och så sist, men inte minst.. Om 12 dagar får vi en liten flickvän till Nap som ska flytta in..:)

  • Comments(2)//blog.cissishundar.se/#post106
Next »