Almost everything..

Almost everything..

Kurshelgen

hundarPosted by Cecilia Mon, May 17, 2010 21:10:50

,,på Piteå brukshundklubb, är slut. Ack så tråkigt, men skönt att sova i sin egen säng!

Antar att jag borde uppdatera lite här på bloggen, då jag lagt in lite nytt på hemsidan också (det händer ju så gott som aldrig nuförtiden..smiley)

Hade mycket trevligt! Vi var 8 som gick kursen för Nancy Nilsson. Det är lärorikt och intressant att se hur de olika individerna (hundarna .. och förare dessutom förresten) och raserna (bara förare) arbetar och löser problem. Vi var alla i lydkl 3 eller Elit. 2 av oss hade tävlat SM och några hade tävlat Elit förr, en av oss ska på SM i år (Lycka till!).

Nancy, som jag redan känner och tycker om, både som person och som instruktör, är en mycket duktig hundförare och hundkännare, som förmedlar det på ett tydligt och logiskt sätt. Vi alla var nöjda efter lägret. Jag har med mig EN MASSA nya idéer (och en del som jag visste, sedan Nancys förra kurs) som jag är så inspirerad att tillämpa! Ix har lärt sig alla moment i Elit nu, men nu ska vi bara få dem så nära perfekta som vi kan..smiley

Men vi fick också lite restriktioner att följa.. kan jag behöva! Ska verkligen försöka..:)

Ix hade en bra helg när det gäller det sociala också. Många duktiga hundmänniskor som agerade på helt rätt sätt. Eftersom jag, Nancy, Mette och Kristina umgicks en del, blev de hennes polare direkt! Mette har jag tävlat mot en del i sök tidigare och hon är en oerhört kunnig och duktig hundförare, ska tävla SM i sök med höga poäng i år (har redan gjort det x antal gånger). Sedan blev Ix kompis med en del av kursdeltagare. Och så fick ju Nancy utlopp för sin abstinens efter sina egna vovvar, genom att kramas m Ix.

En eftermiddag åkte vi ut i skogen, för att få en break från lydnaden, vi tränade spår, uppletande och sök. Då hjälpte Carina mig med att lägga ut saker till uppletande, det gick superbra. Och jag tyckte att Ix var så sugen på att springa efter Carina, att jag bad henne ligga figge en gång på prov (har aldrig vågat göra så förr). Det gick superbra! Vad skönt! Hon växer verkligen, min tjej!

Sedan var det ju en del folk i omlott med 65 deltagare med på de olika grenarna, så hon fick sin dos av nya människor. Och den man från skyddsgruppen med schäfer i rummet brevid oss, tyckte Ix borde vara tystare, så ibland morrade hon lite dovt. Tex när han kliade sig eller drack vatten..

Men sammanfattningsvis, en mycket trevlig upplevelse, som jag kommer att suga på länge. Så kul att se de andra träna sina hundar, tex planskyddet, brukslydnaden, agility, sök, spår, bevakning, rapport med mera. Dessutom hade den en dvärghunds-utställning" på klubben på lördagen. Olika inriktningar, men det stora huvudintresset är detsamma-hundar.

Ska döma 2 tävlingar i helgen, 1 nästa helg sedan ledigt några veckor, sedan 2-3 till. Har anmält oss till fler tävlingar, men ska avanmäla, vill vara helt redo innan vi tävlar elit!

Ha det bra alla därute. Nästa stora händelse här hemma är Olivers 4 års kalas på onsdag (och lördag).

/ Cissi

  • Comments(1)//blog.cissishundar.se/#post93